Europese PBX-markt groeit wereldwijd

In het eerste kwartaal van 2011 nam de verkoop van pbx-telefoniesystemen wereldwijd toe. Alleen de West-Europese markt bleef achter door tegenvallende verkopen in Duitsland en Frankrijk, aldus het Britse marktonderzoeksbureau MZA. In het eerste kwartaal van 2011 werden er meer telefoonaansluitingen verkocht. De verkoop nam toe met zes procent naar 12,37 miljoen aansluitingen. 66 procent daarvan zijn tdm-aansluitingen (time division multiplexing) en 34 procent zijn de meer moderne ip-aansluitingen. In 2010 werden in het eerste kwartaal nog 69 procent tdm-lijnen en 31 procent ip-lijnen verkocht. De bovenkant van markt voor pbx-producten, die meer dan honderd aansluitingen hebben, wordt gedomineerd door Cisco dat een marktaandeel heeft van 28 procent. Daarna volgen Avaya en NEC. De markt voor pbx-oplossingen met maximaal honderd aansluitingen wordt geleid door Panasonic. Daarna volgen NEC en Avaya.

In Noord-Amerika werden er 1,6 miljoen ip-aansluitingen verkocht. In West-Europa werden er 1,3 miljoen ip-aansluitingen verkocht. In Noord-Amerika is nu zestig procent van alle telefonielijnen gebaseerd op ip-telefonie. In West-Europa is dat nog veertig procent. Cisco leidt de wereldwijde markt voor ip-telefonie met 38 procent. Daarna volgen Avaya en Mitel.

Advertenties

Over Telecom News

News : Services & Telecom solutions entreprises : Fax Internet, Conference Call, Video Conference, Voice Over IP & VoIP ...
Dit bericht werd geplaatst in Fax en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s