Amazon verkoopt meer digitale boeken dan papieren boeken

Internetwinkel Amazon heeft bekendgemaakt dat het bedrijf nu meer digitale boeken verkoopt dan papieren boeken. In januari dit jaar werden er al meer ebooks dan paperbacks verkocht, nu overtreft de verkoop van Kindle-ebooks de verkoop van alle categorieën papieren boeken tezamen. In minder dan 4 jaar hebben na de introductie van ebooks hebben ze de verkoop van reguliere hardcoverboeken al ingehaald. Kindle is de bestselling e-reader in de wereld. Op 20 juli 2010 kwam Amazon met het nieuws dat er voor het eerst meer ebooks dan hardcoverboeken verkocht werden. Ruim een half jaar later haalde de verkoop van ebooks ook de verkoop van de populairdere categorie paperbacks in. Vanaf 1 april werd er voor elke 100 papieren boeken 105 ebooks verkocht . Dit is inclusief de boeken waarvan geen Kindle-editie beschikbaar is en exclusief de gratis Kindle-ebooks die gedownload worden.

Daarnaast zijn er volgens Amazon tot nu toe dit jaar al drie keer meer ebooks verkocht dan in dezelfde periode in 2010. Ook in de Kindle Store in Groot-Brittannië is het bedrijf succesvol. Daar worden nu sinds 1 april twee keer zoveel Kindle-boeken verkocht als hardcoverboeken.

Advertenties

Over Telecom News

News : Services & Telecom solutions entreprises : Fax Internet, Conference Call, Video Conference, Voice Over IP & VoIP ...
Dit bericht werd geplaatst in Fax en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s