How dirty is your data?

Greenpeace heeft onlangs de resultaten van hun onderzoek ‘How dirty is your data?’ gepubliceerd. Ze hebben onderzocht hoe milieuvervuilend de energievoorziening was van de enorme datacentra van een aantal grote IT-bedrijven. Aangezien niet alle informatie omtrent energieverbruik beschikbaar was heeft Greenpeace gebruik gemaakt van openbare informatie en informatie van de regering. En wiewas de grootste vervuiler?

Een van de grootste speler op de markt, volgens het rapport. Dit omdat ze voornamelijk steenkool gebruiken voor de energievoorziening van hun datacenters. Apple’s data centra maakt namelijk voor 54.5% gebruik van kolen, gevolgd door Facebook met 53,2%, IBM 51,6%, HP 49,4%, en Twitter 42,5%.

Greenpeace: “Apple’s decision to locate its iDataCenter in North Carolina, which has an electrical grid among the dirtiest in the country (61% coal, 31% nuclear) indicates a lack of a corporate commitment to clean energy supply for its cloud operations. The fact that the alternative location for Apple’s iDataCenter was Virginia, where electricity also comes from very dirty sources, is an indication that, in addition to tax incentives, access to inexpensive energy, regardless of its source, is a key driver in Apple’s site selection”

Yahoo, Google en Amazon daarentegen kwamen als beste uit de bus. Facebook is echter een zorgenkindje omdat het nu ook al voor meer dan de helft gebruikmaakt van kolen om hun datacenters van energie te voorzien. Toch is er de nodige kritiek op het rapport. Ze maken bijvoorbeeld geen gebruik van data die van de bedrijven zelf afkomstig is en Apple is wel degelijk aan de betere hand op het gebied van schone energie. Hieronder een overzicht van hun resultaten.

 

Advertenties

Over Telecom News

News : Services & Telecom solutions entreprises : Fax Internet, Conference Call, Video Conference, Voice Over IP & VoIP ...
Dit bericht werd geplaatst in Fax en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s