Meer dan 4 miljoen VoIP aansluitingen

Bellen over internet groeit snel. Het aantal digitale telefoonaansluitingen in Nederland is in het afgelopen kwartaal met 2,7 procent gegroeid naar meer dan vier miljoen, aldus Telecompaper. Het aantal vaste telefoonaansluitingen groeide in ons land in het eerste kwartaal van het jaar met 6.700 naar een totaal van 6,083 miljoen, ondanks een daling van 5,8 procent in het aantal PSTN/ISDN aansluitingen naar 1,594 miljoen per eind maart. Dat blijkt uit het rapport Dutch Fixed Telephony Q1 2011 van Telecompaper. Het aantal voip consumentenaansluitingen groeide 2,7 procent in het kwartaal, naar een totaal van 4,096 miljoen per eind maart. De kabel was opnieuw de belangrijkste groeisector met 3,8 procent, terwijl DSL 1 procent groei wist te noteren, een half procent meer dan in het vierde kwartaal van 2010. Het aantal huishoudens met alleen een mobiele aansluiting steeg naar 1,332 miljoen. Het aantal gebruikers van Wholesale Line Rental (WLR) daalde met rond 1 procent naar 394.000. Het aantal huishoudens dat alleen mobiel belt, groeide een klein beetje naar ruim 1,3 miljoen, aldus Telecompaper.

 De groei van VoIP werd aangestuwd door kabel-VoIP met 3,9 procent groei gedurende het kwartaal, terwijl DSL de kwartaal groei zag verdubbelen van 0,5 procent in het vierde kwartaal van 2010 naar 1 procent in het eerste kwartaal van 2011.  Voor het hele jaar verwacht Telecompaper 1 procent groei tot rond de 4,35 miljoen aansluitingen in totaal, met VoIP als aanjager: groei van ongeveer 9 procent. Op de Nederlandse VoIP markt is KPN nog steeds marktleider met 32,3 procent ondanks een verlies van 0,3 procentpunten in het eerste kwartaal. Ziggo is nummer twee met 29,6 procent en UPC is nummer drie met 18,6 procent.

Advertenties

Over Telecom News

News : Services & Telecom solutions entreprises : Fax Internet, Conference Call, Video Conference, Voice Over IP & VoIP ...
Dit bericht werd geplaatst in Fax en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s