Televisie via internet populair

Het terugkijken van televisieprogramma’s wordt steeds populairder, vooral onder jongeren. Van de 13 tot 19-jarigen kijkt minimaal 36 procent een keer per maand een televisieprogramma achteraf via internet, aldus Stichting KijkOnderzoek (SKO) dinsdag bekend op een bijeenkomst in Amsterdam. De gebruikers keken vorig jaar maandelijks gemiddeld zes programma’s terug, in februari van dit jaar was dit gestegen naar ruim negen.

Jongeren op internet
De cijfers zijn gebaseerd op metingen in februari en vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. In alle doelgroepen stijgt het bereik van web-tv stevig. In de doelgroep 13-34 jaar is internet het belangrijkste kanaal voor het zogeheten uitgesteld kijken. Andere leeftijden gebruiken liever de harddiskrecorder of vragen hun favoriete programma’s op via de zogeheten settopbox om ze achteraf op televisie te kunnen bekijken. De cijfers zijn gebaseerd op metingen in februari en vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. In alle doelgroepen stijgt het bereik van web-tv stevig.

Advertenties

Over Telecom News

News : Services & Telecom solutions entreprises : Fax Internet, Conference Call, Video Conference, Voice Over IP & VoIP ...
Dit bericht werd geplaatst in Fax en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s