Kroes ontevreden over ultrafast internet

Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van internet in de EU. Dagelijkse werkzaamheden gebeuren steeds meer online. 65 Procent van de EU-bevolking is minimaal wekelijks actief op internet. Dat blijkt uit cijfers die eurocommissaris Kroes van Digitale Agenda bekend maakte over de voortgang van haar plannen om internetgebruik in de EU te stimuleren. Het doel van 75 procent in 2015 ligt daarmee binnen bereik.

De pijn zit voornamelijk in de verspreiding van snel internet. Dit blijft vooralsnog geconcentreerd tot enkele, vooral stedelijke gebieden. Volgens de plannen van Kroes moet in 2013 iedere Europeaan toegang hebben tot basisbreedband en in 2020 tot ultrasnel breedband. Op dit moment staat de teller voor regulier breedbandinternet op 95 procent.

Het echte snelle ‘Uptrafast’ breedband blijft achter. Slechts 5 procent van alle vaste lijnen geeft toegang tot 30 Mbps op meer. Het aantal huishoudens dat internet met 100 Mbps afneemt is marginaal. 39 Procent van de vaste breedbandlijnen in de EU biedt diensten tussen 10 en 30 Mbps. (Bron: telecompaper)

Advertenties

Over Telecom News

News : Services & Telecom solutions entreprises : Fax Internet, Conference Call, Video Conference, Voice Over IP & VoIP ...
Dit bericht werd geplaatst in Fax en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s