Near Field Communication technologie in opkomst

Niet lang geleden voorspelde Juniper Research het al: NFC technologie is in opkomst. Near Field Communication (NFC)-techologie maakt gebruik van een chip waarop data opgeslagen kan worden en uitgelezen door specifieke apparaten. Telefoons met een NFC chip kunnen gebruikt worden als mobiele portemonnee door het toestel voor een ‘NFC-terminal’ te houden. Juniper Research voorspelde al dat betalingen op basis van NFC een factor van belang zou zijn voor de groei van m-commerce.

En meerdere partijen onderstrepen het feit dat Near Field Communication (NFC) steeds meer zal groeien. De techniek achter mobiel betalen wint dan ook aan populariteit. Zo lanceerde Google onlangs haar eigen mobiele betalingssysteem, Google Wallet, en zijn andere bedrijven ook druk bezig. NFC is een techniek waarmee onder meer mobiele betalingen kunnen worden gedaan. De verwachting is dat NFC in 2015 goed zal zijn voor 110 miljard euro aan betalingen. Bedrijven zoals Apple en Visa werken tevens aan een eigen dienst waarmee klanten via hun smartphones kunnen betalen. Toch zijn experts enigszins bezorgd over de veiligheid van NFC.  Zo werd in Nederland niet lang geleden de ov-chipkaart nog gehackt die ook de NFC technologie bevat. Zo stelden een aantal deskundigen in maart tegenover NU.nl dat er nog een aantal obstakels zijn voor NFC breed ingezet kan worden. Het systeem heeft een gebrek aan veiligheid volgens hen en ze wijzen op het belang van verregaande samenwerking die nu nog ontbreekt.

Advertenties

Over Telecom News

News : Services & Telecom solutions entreprises : Fax Internet, Conference Call, Video Conference, Voice Over IP & VoIP ...
Dit bericht werd geplaatst in Fax en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s