Launch Google Social Search

Google Social Search

Google Social search is vernieuwd. Hiermee worden zoekresultaten getoond mede op basis van de voorkeuren van bijvoorbeeld je vrienden. Google wil informatie  een opvallende plaats geven in je zoekresultaten. De integratie met social media gaat dus behoorlijk ver, dus het is misschien goed om te bekijken in hoeverre je privacy beschermd is.

Social Search Wereldwijd

Vanaf volgende week zal Social Search in 19 talen worden gelanceerd. Om je resultaten te tonen zal Google gegevens van alle Google producten in je account gebruiken: Google Buzz, Google Reader, Gmail, Google Contacts, enz. Dit wordt gecombineerd met gegevens van Twitter, wanneer je dat kanaal linkt aan je Google Account. Ook foto’ s van vrienden die bepaalde content delen of hebben geschreven worden in de zoekresultaten opgenomen.

Facebook’s PR-aanval

Opvallend is dat Facebook enige tijd geleden natuurlijk een PR bureau heeft ingehuurd om negatieve verhalen over Google te publiceren. Velen stellen zich de vraag of het de bedoeling was van Facebook om de release van Google’s Social Search uit te stellen of om  argwaan te wekken op vlak van privacy.

Advertenties

Over Telecom News

News : Services & Telecom solutions entreprises : Fax Internet, Conference Call, Video Conference, Voice Over IP & VoIP ...
Dit bericht werd geplaatst in Fax en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s