Roamingtarieven onder de loep

Een Europees onderzoek van de Europese commissie heeft eerder al uitgewezen dat mensen om financiële redenen minder mobiel bellen en surfen in het buitenland. Driekwart van de Europeanen maakt zich bijvoorbeeld zorgen om zijn telefoonrekening in het buitenland, ook als hij binnen Europa reist. Zeven van de tien Europeanen beperken de gesprekken met hun mobiele telefoon in het buitenland om de kosten te drukken. Ook al weten die mensen dat de roamingtarieven sinds 2006 gedaald zijn.Nog een opmerkelijk cijfer gaat over mobiel gegevensverbruik. Slechts twee van de tien Europeanen vinden de tarieven voor mobiele data in het buitenland redelijk.
 
Gevolgen van het onderzoek
Naar aanleiding van het onderzoek beloofde Neelie Kroes, vicevoorzitter van de Europese Commissie voor de Digitale Agenda, al eerder dat er gevolgen zouden zijn voor de telecomproviders. En ze heeft zich aan haar woord gehouden want momenteel zijn ze bezig met een herziening van de huidige EU-roamingregels. Het doel van Europa is om de roamingtarieven in 2015 tot bijna nul te herleiden. Persbureau Reuters geeft aan dat de tarieven op termijn gelijkgesteld moeten worden met binnenlandse tarieven. Volgens deze bronnen zou Eurocommissaris Kroes grote operators zoals France Telecom, Vodafone en Telefónica flink willen aanpakken. In 2016 zou de EU kosten die gemaakt worden voor bellen in het buitenland helemaal willen afschaffen.
Advertenties

Over Telecom News

News : Services & Telecom solutions entreprises : Fax Internet, Conference Call, Video Conference, Voice Over IP & VoIP ...
Dit bericht werd geplaatst in Fax en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s