Google introduceert de Chromebook: 100 % Cloud

100 % Cloud computing

Gisteren heeft Google de Chromebook gepresenteerd, een Netbook met het besturingssysteem Chrome OS. Het besturingssysteem wordt geheel automatisch upgedate waardoor de laptop nog sneller zal werken. Volgens Google start een Chromebook in 8 seconden op. Daarnaast zijn er ook de nodige voordelen.  Zo is het een laptop zonder programma’s waarbij alle bestanden online worden opgeslagen en alle applicaties draaien vanaf het web. De Chromebook speelt dus handig in op het toenemende gebruik van cloud computing.

Offline toepassingen

Aangezien een internetverbinding erg belangrijk is om gebruik te kunnen maken van de Chromebook, zijn sommige toepassingen zelfs zonder internetverbinding werkzaam. Zo zijn er offline versies van Gmail, Google Calendar en Google Docs beschikbaar. Het idee achter Chrome OS is dus om alles te doen vanuit de browser. In plaats van tientallen programma’s te laten draaien op hetzelfde moment heeft u nu slechts de tabbladen in uw browser.

Technische specificaties

De laptop beschikt over een 12,1 inch scherm met een resolutie van 1200 bij 800. De laptop is uitgerust met twee USB 2.0-poorten, een mini-VGA-poort, een HD-webcam en heeft meer dan 8,5 uur batterijduur. De Samsung weegt 1,48 kilo. De Acer is met 1,34 kilo iets lichter dan de Samsung en heeft ook een iets kleiner scherm; 11,6 inch. Verder is de Acer uitgerust met eenzelfde HD-webcam en dezelfde USB-poorten, maar de Acer heeft een hmdi-poort.Ook de batterijduur is een stuk minder lang; zo’n zes uur. Beide laptops beschikken over een Intel AtomTM Dual-Core processor. De netbooks zullen vanaf 15 juni beschikbaar zijn in Nederland, Engeland, Frankrijk, Italië, Spanje en de Verenigde Staten.

.

Advertenties

Over Telecom News

News : Services & Telecom solutions entreprises : Fax Internet, Conference Call, Video Conference, Voice Over IP & VoIP ...
Dit bericht werd geplaatst in Fax en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s