Youtube introduceert filmdienst

In 2010 ging al het gerucht dat YouTube met een filmdienst zou komen. Ze waren de onderhandelingen met filmmaatschappijen gestart en het plan was om eind 2010 met de video on demand dienst te komen, te beginnen in Amerika. Het heeft even geduurd maar inmiddels is het zo ver. De filmdienst van YouTube kan helpen om het platform winstgevend te maken. YouTube trekt ruim 400 miljoen bezoekers per maand en biedt dus een enorme potentiële doelgroep voor filmmaatschappijen.  Door het verhuren van films zou YouTube een stabiele inkomstenbron kunnen genereren. wellicht een stabiele omzetstroom kunnen genereren. 

Google kocht YouTube in 2006 voor 1,65 miljard dollar (1,2 miljard euro) maar het heeft volgens Zakenbank Credit Suisse elk jaar zo’n 470 miljoen euro verlies opgeleverd. Het is dan ook van belang dat YouTube rendabel gaat worden in de toekomst.  De video dienst van YouTube moet hier verandering in brengen. YouTube zal meer dan drieduizend Hollywood-films beschikbaar stellen voor verhuur met prijzen die variëren van 99 dollarcent tot 3,99 dollar. Daarnaast is er de dienst YouTube Movie Extras, waarbij gebruikers extra features kunnen bekijken. De verhuur van Hollywood-films via YouTube is vooralsnog alleen mogelijk in de VS.

 
Advertenties

Over Telecom News

News : Services & Telecom solutions entreprises : Fax Internet, Conference Call, Video Conference, Voice Over IP & VoIP ...
Dit bericht werd geplaatst in Fax en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s