Samsung grootste leverancier mobieltjes in West-Europa

Nokia is van de troon gestoten. Samsung heeft namelijk hun positie overgenomen. De firma is de grootste leverancier van mobieltjes in West-Europa.  Nokia is marktleider in Europa sinds de jaren negentig. Niettemin heeft het bedrijf te maken gehad met winstdaling dankzij de hevige strijd op de mobiele markt. Het afgelopen jaar verkocht Nokia nog 123,7 miljoen mobiele telefoons, een daling van 3 procent in vergelijking met het voorgaande jaar.  Nokia’s marktaandeel in West-Europa op de smartphone markt vielt tevens terug. Marktgigant Apple nam het stokje over.

 De verkoop van Samsung-toestellen, waarvan de Galaxy een enorm succesnummer is, steeg in de eerste drie maanden van het jaar in de regio met 5 procent. Daardoor kwam het marktaandeel uit op 29 procent. Hoewel Nokia bekend en gewaardeerd is door velen, is het moeilijk om de concurrentie bij te benen. Samsung kwam al vroeg met touchscreentelefoons en met het besturingssysteem Android van Google en het merk blijft zich ontwikkelen. Ze hebben Nokia dan ook met succes voorbijgestreefd. De verkoop van Samsung-toestellen, waarvan de Galaxy een enorm succesnummer is, steeg in de eerste drie maanden van het jaar in de regio met maar liefst 5 procent.

Advertenties

Over Telecom News

News : Services & Telecom solutions entreprises : Fax Internet, Conference Call, Video Conference, Voice Over IP & VoIP ...
Dit bericht werd geplaatst in Fax en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s