iPhone en iPad gebruikers kunnen opslag locatie uitschakelen

Electronicagigant Apple heeft een actualisering van haar software doorgevoerd, waardoor eigenaars van een iPhone of een iPad voortaan de omstreden opslag van locatiegegevens kunnen uitschakelen. Apple, ontkende eerder nog dat het de locatiegegevens van gebruikers niet opsloeg. Na de nodige kritiek verwerkt te hebben, bleek dat de iPhone en de iPad wel degelijk locatiegegevens bijhielden en regelmatig opsloeg. Om verdere consternatie te voorkomen gaat Apple nu netjes die automatische backups verwijderen. Wel benadrukt het bedrijf dat het de gegevens niet actief heeft gebruikt. ‘Het toestel houdt enkel informatie bij van nabijgelegen gsm-masten en wifi-hotspots om snel een locatie te bepalen, wanneer de gebruiker dat nodig heeft’, klinkt het.  Apple beweert dus ook dat het een gebruiker niet kan lokaliseren op basis van de gegevens die verzameld zijn.  

Wil je toch de functie uitschakelen?  Door middel van een gratis update van de iOS-software vermindert Apple de crowd-sourced database met WiFi-hotspot- en gsm-mastgegevens die wordt opgeslagen. Bovendien wordt het helemaal verwijderd zodra een gebruiker de locatievoorzieningen uitschakelt. (belga/adb)

Advertenties

Over Telecom News

News : Services & Telecom solutions entreprises : Fax Internet, Conference Call, Video Conference, Voice Over IP & VoIP ...
Dit bericht werd geplaatst in Fax en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s