Mobiel betalen in opkomst

In 2010 sloegen de grootste banken en telecomaanbieders de handen ineen om mobiel betalen bij de kassa van de grond te krijgen. ABN AMRO, ING, KPN, Rabobank, T-Mobile en Vodafone hebben de handen ineen geslagen rond mobiel betalen. Inmiddels is gebleken dat dit zeker zijn vruchten af gaan werpen gezien het feit dat onderzoek van Telecompaper heeft uitgewezen dat van de Nederlanders tussen de 15 en 65 jaar is bijna de helft geïnteresseerd in mobiel betalen.

In 2008 toonde nog slechts 22 procent een interesse in mobiel betalen. Dat is in 3 jaar tijd flink gestegen tot 46 procent, plus 1 procent dat al in staat is om mobiel betalen te gebruiken. Mannen en jongeren zijn meer geïnteresseerd in mobiel betalen dan vrouwen en ouderen. Telecompaper heeft tevens onderzocht op welke manier zij tot mobiele betaling wilden overgaan. Van de voorgestelde acties was het downloaden van een gratis applicatie de meest populaire actie gevolgd door het veranderen van mobiele aanbieder. Met name de categorie 20-40 jarigen toonde de meeste interesse  in het downloaden van een gratis applicatie.

Verder laat het onderzoek een duidelijk verschil zien tussen smartphonegebruikers en consumenten met een normale mobiele telefoon, waarbij de smartphonegebruikers meer interesse toonden in mobiel betalen. Niet alleen is de interesse in mobiel betalen gestegen in de laatste jaren, ook het aantal mobiele toestellen met NFC en de voortschrijdende lijst van testen met NFC en andere manieren van mobiel betalen, laten zien dat de toekomst voor mobiel betalen er rooskleurig uitziet.

bron: Telecompaper

Advertenties

Over Telecom News

News : Services & Telecom solutions entreprises : Fax Internet, Conference Call, Video Conference, Voice Over IP & VoIP ...
Dit bericht werd geplaatst in Fax en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s