Twitter neemt Tweetdeck over

UberMedia, bekend van enkele populaire applicaties en Web-based services waarmee gebruikers kunnen communiceren via Twitter en andere social media heeft het voorzien op Twitter; het bedrijf is van plan om de competitie aan te gaan met het populaire Twitter door hun eigen sociale netwerk op te starten.

  De service haakt hiermee in op de beperkingen van Twitter door de beperking van het aantal woorden en de gebruiksvriendelijkheid aan te passen. Ubermedia heeft inmiddels al de nodige applicaties in hun bezit, waaronder UberSocial, Echofon and Twidroyd, die verbonden zijn aan Twitter. Dankzij deze programma’s zorgt UberMedia voor ruim 11.5 % tweets die op een dag werden verstuurd,, aldus de market research firm Sysomos. UberSocial staat op de derde plek om tweets te verzenden, na Twitter’s eigen website en de iPhone app (onlangs overgenomen door Twitter). Niettemin timmert UberMedia stevig aan de weg.

 Twitter voelt ondertussen de hete adem van UberMedia in zijn nek. Zo blokkeerden ze eerder al de mobiel apps UberTwitter en Twidroyd geblokkeerd omdat deze de gebruiksvoorwaarden zouden schenden. UberMedia, de ontwikkelaar achter beide applicaties, heeft vervolgens de applicaties aangepast en opnieuw met succes ingediend. Vermoedelijk wil Twitter zelf de controle in zo veel mogelijk in handen houden. Een parternschap tussen Twitter en UberMedia zal er waarschijnlijk niet inzitten. Hoe dan ook, indien UberMedia daadwerkelijk de stap maakt om een eigen netwerk op te zetten kan dit serieuze gevolgen hebben voor de positie van Twitter.Twitter aurait racheté TweetDeck, Seesmic tiendra t il le coup ?

Twitter heeft inmiddels ook stappen ondernomen door een bod uit te brengen op Tweetdeck, een applicatie om tweets mee te versturen, van tussen de 40 en 50 miljoen dollar aldus de technologiewebsite Techcrunch. Een slimme zet want het platform zou zelfs goed zijn voor 13 procent van alle verstuurde tweets. In februari zou het bedrijf UberMedia, dat eigenaar is van onder meer UberSocial, Echofon en Twidroyd, Tweetdeck in het vizier hebben gehad. Ubermedia zou destijds tussen de 25 en 30 miljoen voor de applicatie hebben overgehad.

Advertenties

Over Telecom News

News : Services & Telecom solutions entreprises : Fax Internet, Conference Call, Video Conference, Voice Over IP & VoIP ...
Dit bericht werd geplaatst in Fax en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s