Microsoft richt zich op tweede positie mobiele markt

Microsoft verwacht veel van de Windows Phone. Het bedrijf schat de kansen goed in dat het de tweede positie in de markt zal gaan bezetten. Dat stelt Ben Riga, topman bij Microsoft op het gebied van Windows Phone 7, in een interview met NU.nl. Opvallend, omdat Apple met de iPhone en Google met Android een behoorlijke voorsprong hebben op Microsoft. Het valt nog te bezien of het bedrijf dit nog kan inhalen. Topman Riga heeft er het volste vertrouwen in; hij meent dat hun ervaring op het gebied van het bieden van mogelijkheden voor ontwikkelaars en veiligheid en privacy veel mogelijkheden biedt.

Inmiddels telt Windows Phone 7 ruim 13.000 apps volgens Microsoft, een stuk lager dan de 200.000 applicaties die Android Market inmiddels telt en de ruim 330.000 apps in de App Store van Apple. De komst van de nieuwe Window Phone Mango moet hier verandering in brengen. Mango is de werknaam van een nieuwe versie van Windows Phone die in de herfst van 2011 moet uitkomen.  Microsoft hoopt tevens dat de samenwerking met Nokia zijn vruchten zal afwerpen.  “Nokia zal zich volledig richten op Windows Phone. Ze hebben geweldige banden met providers, ontwikkelaars en hebben veel goede mensen in dienst. (nu.nl)”

Toekomst

Symbian is nu wereldwijd marktleider maar zal waarschijnlijk getroffen worden door het feit dat Nokia, het bedrijf achter Symbian, zich nu richt op Windows Phone. Android, nummer 2, zal dan de koppositie van Symbian waarschijnlijk overnemen. Microsoft hoopt de tweede positie in te kunnen nemen. Dat wordt een interessante concurrentiestrijd dus!

Advertenties

Over Telecom News

News : Services & Telecom solutions entreprises : Fax Internet, Conference Call, Video Conference, Voice Over IP & VoIP ...
Dit bericht werd geplaatst in Fax en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s