Cyberinbraak Play Station Network van Sony treft miljoenen klanten

Het PlayStation Network van Sony is onlangs gekraakt. Gevolg: van ruim 77 miljoen klanten is privédata gestolen waaronder mogelijk ook creditcardgegevens. Volgens Sony zijn creditcardgegevens van 10.700 gebruikers uit Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Spanje buitgemaakt. Tevens zijn nog eens 12.700 gebruikers van elders getroffen door de diefstal van bankgegevens uit het netwerk en een verouderde databank. Een woordvoerster van Sony meldde aan de BBC dat er nog geen bewijs is dat de gestolen gegevens zijn gebruikt voor financiële doeleinden.

De hackers zijn kennelijk binnengekomen via een bekend lek in de webapplicatieserver van het PlayStation Network (PSN). Het bedrijf zal een chief security officer (cs) aanstellen en het voert diverse aanpassingen door in zijn infrastructuur. Daaronder bevinden zich ook geautomatiseerde monitoring-systemen, die ongebruikelijke activiteiten moeten detecteren en daarvoor moeten waarschuwen.

Getroffen gebruikers krijgen van Sony compensatie. Het bedrijf belooft om kosten te vergoeden voor het aanvragen van nieuwe creditcards. Verder krijgen klanten een maand lang gratis toegang tot de PSN Plus-dienst en een maand gratis toegang tot streaming muziekdienst Qriocity. Na het ontdekken van de vergaande cyberinbraak zijn online-diensten zelf (deels tijdelijk) geheel offline gehaald. De buitenwereld is echter pas een week later geïnformeerd Sony’s stilzwijgen over de cyberinbraak en de afhandeling nu levert het bedrijf veel kritiek op, onder meer met deze cartoon.

Advertenties

Over Telecom News

News : Services & Telecom solutions entreprises : Fax Internet, Conference Call, Video Conference, Voice Over IP & VoIP ...
Dit bericht werd geplaatst in Fax en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s