Google bepaalt, maar hoe lang nog?

 

Student Michel Bieze schreef in 2008 een kritisch rapport waarin hij de positie van Google ter discussie stelde.‘Zoekmachine marketing trends 2008 – Google bepaalt, maar hoelang nog?’ luidt de titel van het rapport. De conclusie van het rapport was de verwachting dat Google haar positie binnen vijf jaar haar dominante positie in de markt zou verliezen als gevolg van een toenemende bewustwording onder gebruikers bestaat over de privacy schending van Google.

Dit had niet minder waar kunnen zijn. Google heerst in de zoekmachinemarkt en de populariteit van Google is ongekend. Zo zijn er in december 2009 wereldwijd ruim 88 miljard zoekopdrachten uitgevoerd in de zoekmachine. Yahoo volgt met 9 miljard zoekopdrachten en tot slot volg Baidu, de marktleider in China,  met 8,5 miljard. Inmiddels is naar voren gekomen dat de Amerikaanse handelscommissie FTC een onderzoek voorbereid naar de dominante positie van Google op de internetzoekmachinemarkt, aldus Bloomberg.  “Het onderzoek van FTC kan heel belangrijk zijn, zei een professor van de New York University.

Google zou de volgende Microsoft kunnen zijn.”  De handelscommissie heeft vragen gesteld aan andere internetbedrijven over de dominante positie van Google op de zoekmachinemarkt. Microsoft moest de afgelopen jaren honderden miljoenen euro’s boete betalen, omdat het bedrijf mededingingsregels had overtreden. Het valt te bezien of Google hetzelfde lot is bestemd.

Advertenties

Over Telecom News

News : Services & Telecom solutions entreprises : Fax Internet, Conference Call, Video Conference, Voice Over IP & VoIP ...
Dit bericht werd geplaatst in Fax en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s