Winkelen via Smartphone in opkomst

Recent onderzoek van onderzoeksbureau Ipsos OTX in opdracht van Google heeft uitgewezen dat smartphones erg belangrijk zijn en bepalend voor koopgedrag. Eind 2010 werden ruim vijfduizend Amerikaanse smartphonegebruikers ondervraagd. 

Uit het onderzoek blijkt dat ruim 77 procent van de ondervraagden hun smartphone gebruiken om zoekopdrachten uit te voeren. Zoekmachines zijn dan ook meteen de meeste bezochte websites op mobiele telefoons, gevolgd door sociale media. Negen van de tien zoekopdrachten resulteert bovendien in een handeling. Bijvoorbeeld het doen van een aankoop of het bezoeken van een bedrijf. Bijna een kwart van de mobiele zoekers raadt na een zoekopdracht een product aan aan anderen. In het onderzoek geeft 79 procent aan dat de smartphone hen helpt bij het winkelen.

Dat kan hulp zijn in de vorm van prijsvergelijken, meer informatie over een bepaald product vinden of het adres van een verkooppunt achterhalen. 74 procent van de mensen die hun smartphone gebruiken bij het winkelen gaan daarna over tot een aankoop. Al deze cijfers zijn erg belangrijk voor Google omdat mobiele zoekopdrachten resulteren in heel ander gedrag dan bij de standaard zoekmachine. Ook voor bedrijven toont dit onderzoek nogmaals aan hoe belangrijk het is online goed vertegenwoordigd te zijn zodat potentiële klanten het bedrijf kunnen vinden.

Advertenties

Over Telecom News

News : Services & Telecom solutions entreprises : Fax Internet, Conference Call, Video Conference, Voice Over IP & VoIP ...
Dit bericht werd geplaatst in Fax. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s