Trojaans virus kan Voip telefoongesprekken opnemen

De grootste angst voor de meeste internetgebruikers hebben zijn gevreesde computervirussen. High-tech virussen die de mogelijkheid bieden om de gebruikers te spioneren en elke beweging te volgen. Vandaag hebben hackers een nieuw wapen gevonden. Een virus dat voip gesprekken kan afluisteren.
 
Het nieuwe“Trojan horse” virus kan alle Voice over Internet Protocol (VoIP) gesprekken eenvoudig opnemen. VoIP-gesprekken verwijzen naar internet oproepen, zoals mogelijk gemaakt door de populaire Skype-dienst. Skype biedt gebruikers de mogelijkheid om te bellen tussen twee computers of tussen een computer en een telefoonlijn.

Skype heeft momenteel meer dan 450 miljoen gebruikers. Het is geruststellend voor al deze gebruikers te horen dat het onwaarschijnlijk is dat het virus zal de massa richten. Er wordt gezegd dat als het geschikt is voor spionage, maar instanties zullen een gerechtelijk bevel nodig hebben om inzage te krijgen in de Skype gesprekken van een individu.

Het virus, dat wordt aangeduid als de eerste “wiretap virus” door de bewakingsfirma Symantec is niet gericht op een bijzondere kwetsbaarheid in Skype. In plaats daarvan haken ze in op delen van het Windows-besturingssysteem dat audio-verwerking regelt. Het onderschept dan alle audio-data afkomstig van Skype voordat het gecodeerd door de software. De audio wordt opgeslagen als MP3-bestanden en kan gestuurd worden naar computers beheerd door criminelen. Kevin Haley, directeur van Symantec Security Response. “Het is een spionage-instrument. Dat is haar duidelijk doel.  Het is niet praktisch voor elk type van breed-gebaseerde aanvallen. “
 
Advertenties

Over Telecom News

News : Services & Telecom solutions entreprises : Fax Internet, Conference Call, Video Conference, Voice Over IP & VoIP ...
Dit bericht werd geplaatst in Fax en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s