Skype-belasting ongewenst

Zoals eerder vermoed is Verhagen om de tafel gaan zitten met verscheidene partijen om te overleggen over het blokkeren van abonnementen (door onder meer Vodafone en KPN). Een brede meerderheid van de Tweede Kamer is principieel tegen een ‘Skype-belasting’ zoals het ook wel omschreven wordt. KPN zal geld vragen voor toegang tot VoIP en messaging-diensten als Skype, WhatsApp en Viber. Vodafone heeft al eerder een aparte bundel ingesteld voor VoIP-diensten.

Politieke partijen klagen over het gebrek aan vrije keuze, censuur en vrijheid op internet. Zo zullen diensten als Skype en Youtube geblokkeerd worden. PvdA-lid Martijn van Dam wees op het regeerakkoord, waarin staat dat het kabinet een vrij en open internet bevordert. Hij vroeg de minister om te zorgen dat operators differentiëren op snelheid en volume, maar niet door IP-verkeer te controleren met als doel om diensten te weigeren (Telecomnews). Verhagen gaat in de nabije toekomst om de tafel zitten met operators om alternatieve oplossingen te zoeken.  

Advertenties

Over Telecom News

News : Services & Telecom solutions entreprises : Fax Internet, Conference Call, Video Conference, Voice Over IP & VoIP ...
Dit bericht werd geplaatst in Fax en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s