Smartphones verstoten traditionele media?

Google CEO Eric Schmidt sprak in 2010 over het belang van de mobiele telefoon “the company would put mobile first“. Met behulp van cloud services, die beschikbaar zijn door middel van applicaties of browsers, kan iedereen altijd en overal bereikbaar zijn en toegang hebben tot internet. De vraag blijft of de opkomst van smartphones de traditionele media zal verstoten.

Onderzoekers aan de universiteit van Ohio hebben ontdekt dat dit wel meevalt. De mediaconsumptie via smartphones heeft namelijk nauwelijks invloed heeft op het gebruik van traditionele media omdat smarthpnes met name worden gebruikt om de tijd te doden tijdens de dag wanneer andere media, zoals kranten of televisie, niet beschikbaar zijn. Het onderzoek is uitgevoegd onder 166 deelnemers onder leiding van Professor John Dimmicken.  7 procent van de deelnemers maakten gebruik van mobiele media als primair mediakanaal. Daarentegen vond 24 procent van de mediaconsumptie plaats op de desktop en 15 procent op laptops. Televisie was met 29 procent het meest populaire kanaal terwijl kranten en radio een score van 9 procent behaalden.De data is verzameld in 2007, dus het kan zijn dat hun bevindingen inmiddels ietwat verouderd zijn, gezien de introductie van nieuwe smartphones en de iPad. Niettemin zien de onderzoekers op basis van hun onderzoek mobiele media als nichevoorziening van nieuws. De toekomst zal uitwijzen of de onderzoekers gelijk hebben.

Advertenties

Over Telecom News

News : Services & Telecom solutions entreprises : Fax Internet, Conference Call, Video Conference, Voice Over IP & VoIP ...
Dit bericht werd geplaatst in Fax. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s