VoIP markt blijft groeien

Voice over IP, oftewel telefoneren via internet, blijft groeien in Nederland. Drijvende krachten achter deze stijging zijn de grote kabelmaatschappijen UPC en Ziggo. Dat stelt onderzoeksbureau Telecompaper in een recent rapport. In het vierde kwartaal van 2010 steeg het aantal VoIP-abonnementen in de consumentenmarkt met 2,9 procent, aldus Telecompaper. Daarmee kwam het totale aantal particuliere ‘VoIP’ers’ in Nederland op 3,986 miljoen. Telecompaper verwacht dat de digitale telefoonaansluitingen dit jaar met 7 procent groeien tot ongeveer 4,25 miljoen.

De groei kwam vooral ten goede aan de kabelbedrijven, die het aantal digitale telefoonaansluitingen met 4,4 procent zagen groeien.  DSL zag slechts een lichte stijging van het aantal VoIP-abonnementen liet zien (+0,9 procent). KPN is nog immer de grootste partij in de particuliere VoIP-markt, zo stelt Telecompaper vast. De operator bezit een aandeel van 32,6 procent. Wel zag het bedrijf zijn positie iets slinken in de laatste drie maanden van 2010 (-0,4 procent). De nummers twee en drie zijn kabelmaatschappijen, respectievelijk Ziggo (29,3 procent) en UPC (18,4 procent).

Advertenties

Over Telecom News

News : Services & Telecom solutions entreprises : Fax Internet, Conference Call, Video Conference, Voice Over IP & VoIP ...
Dit bericht werd geplaatst in Fax. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s